Bloggarna jag läser

- in Nyheter

Jag älskar att vältra mig i det färgsprakande blogguniversum som existerar idag. Det finns så otroligt många duktiga hobbyskribenter och hobbyfotografer (fast en del förstås är ”riktiga”) där ute som fyller sina bloggar med vackra bilder, tänkvärda texter och fiffiga DIY:s (”do it yourself”-guider). Det är så mycket ögongodis och klokhet att man blir alldeles matt.

Här är några av de bloggar jag läser just nu. Låt er väl smakas! Har ni några bra tips på bloggar?

elsa-billgren
Elsa Billgren – Inspirerande vintageexperten, brudklänningsuthyraren och Äntligen Hemma-inredaren Elsa Billgren bloggar om tjusiga gamla klänningar i mängder och om saker som sätter guldkant på tillvaron.

emmas-vintage Emmas Vintage – Pyssel och pinaler trängs med vacker inredning och vackrare vintageklänningar i Emmas ögongodisblogg.

underbaraclara Underbara Clara – Hos Clara hittar du lika delar plåtburkar, stringhyllor och pastelliga trasmattor som bebis, samhällskritik och livsviktiga funderingar.

esme-and-the-lineway Esme and the Laneway – I Melbourne utspelar sig denna färgsprakande blogghistoria där vi inte kan få nog av vida vintagekjolar och en lurvig katt som heter Baby Cat.

anna-malmbergAnna Malmberg – Den här vackra fotografbloggen får dig att dra efter andan för såväl spetsar och krämvita mormorskängor från en loppmarknad i Paris som för ett tråkigt linoleumgolv i ett vanligt, svenskt hyreshus.

isabelle-pedersenIsabelle Pedersen – Isabelle besitter en av Sveriges coolaste vintageklädstilar och bjuder på stora vackra bilder och en och annan sångvideo, om du har tur.

silversagasSilversagas – 40-talet hägrar i denna drömska blogg där du om du inte aktar dig kan bli sittande i timmar framför sockersöta stickade koftor med pärlbrodyr, sammetsröda Emmafåtöljer och charmiga gamla hattaskar.

Bokkei – Se till att du har några ostörda timmar och gott om syre innan du går in här – andtappning garanteras av de otroliga Tria marker-teckningarna. Maria har dessutom tecknat mig!

Nina Åkestam – Nina Åkestam är skribent och doktorand och skriver så klokt och bra om så mycket viktiga saker att jag inte vet var jag ska börja. Förebild!

Emily Dahl – Denna bloggerska besitter en talang för vackert fotografi, är alltid lika vintagesnygg och har dessutom en tax, vad mer kan man begära av en blogg?

Ebba Zingmark – Ursöt Umeåtjej som förtjänar all uppmärksamhet för sin coola, inspirerande second hand-klädstil.

Gary Pepper Vintage – Jättevacker blogg av lika vacker japanska i inspirerande vintageoutfits och alltid på resande fot.

Kaffekokarkokboken – Katja skriver om diverse underliga rätter hon får för sig att tillaga i kaffekokaren och om sina två knasiga siameskatter.

The Sartorialist – En streetstyleblogg där du hittar den snyggaste modeinspirationen från gator runt om i världen.

Verbal Vomit – Verbal Vomit skrivs av en brud med en lite särskild typ av humor och en talang för illustration och teckning – något hon kombinerar i den här underhållande bloggen.