Ny organisation ansluter sig till Studentlund

- in Nyheter
@Tindra Englund

I går var en historisk dag för Studentlund då Studentkåren vid konstnärliga fakulteten i Malmö (SKFM) valde att ansluta sig. Studentlund bildades för sex år sedan men detta är första gången som en ny organisation väljer att ansluta sig till samarbetet. 

SKFM är som namnet antyder kåren för alla de som studerar vid någon av de konstnärliga utbildningar vid Lunds universitet som är förlagda i Malmö. Fakulteten består av tre sektioner, nämligen Musikhögskolan, Konsthögskolan samt Teaterhögskolan.
– Studentlunds mål är ju att kunna erbjuda ett så brett studentlivsutbud som möjligt och detta utökar helt klart våran bredd, vilket är positivt, säger Ludvig Bodelsson, presstalesperson för Studentlund.

De första stegen
till ett medlemskap togs redan för ett år sedan men det var först i våras som arbetet med hur man konkret skulle gå till väga tog fart.
– För oss är det en ny företeelse att en organisation vill gå med och det tog därför ett tag för oss att reda ut hur vi skulle gå tillväga, säger Ludvig Bodelsson.

Han tror att det faktum att Konstnärliga fakulteten ligger i Malmö kan vara en bidragande orsak till att SKFM tidigare valt att stå utanför samarbetet.

För tillfället pågår inga andra dialoger med utomstående organisationer om ett aktivt inträde i Studentlundssamarbetet.

  • Studentlundssamarbetet skapades som en reaktion till kårobligatoriets avskaffande. Det är ett samarbete mellan tolv av Lunds nationer, sju studentkårer  och Akademiska föreningen. Ett medlemskap i Studentlund krävs för att kunna ta del av parternas aktiviteter – såsom nationernas klubbar, kårernas nollning och AF:s bostadsförmedling.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

Smålands – ett steg närmare medlemskap i Studentlund

Efter möte på Smålands nation igår tar nationen