Dags för SMASK

- in Kultur & Nöje, Nyheter

På lördag, klockan sju i konsertsalen på Malmö Live händer det: SMASK, Sveriges musikalakademikers sång kåntest, går återigen av stapeln i Malmö.

SMASK startade på 90-talet som en komisk alternativ melodifestival.  Alla sex musikhögskolor i Sverige har varje år varsin deltävling med åtta tävlande musikbidrag. Endast två bidrag röstas fram från varje högskola som sedan får tävla i riksfinalen som i år hålls i Stockholm.

Generalen för SMASK i Malmö är i år Thea Lundbäck. Hon känner att hon och styrelsen nu börjar få koll på läget.

– Det är lite som att fylla år, man är lite på tårna hela tiden, säger hon.

Det är ingen liten uppgift att arrangera en deltävling i SMASK. Föreställningen ska hållas på Malmö Live som tar cirka 800 besökare. SMASK är det största projektet som görs på musikhögskolan. Arbetet har pågått sedan september förra året.

Bidragen framförs live ackompanjerade av en orkester som har haft en hektisk vecka att öva in alla bidrag. Nytt för i år är att orkestern, ledd av dirigenten Jakob Aspenström, och alla andra SMASK deltagare, får fredagen innan showen ledigt.

– En utvilad orkester är alltid bäst, säger Thea Lundbäck.

Än finns det några få biljetter kvar att köpa till föreställningen på lördag.