Dejtarens guide till Lund

- in Lundagårds novischbilaga 2020

Du har lämnat det trygga förflutna bakom dig och en ny, fri värld (26,5 kvm) står för dina fötter. Du kanske känner dig lite som en tom, avgrundslös abyss? Kom igen, lite avgrundslöst abyssig känner du dig ändå! Var inte sån!

Ett välbeprövat sätt att åtgärda sitt hål är att fylla det med fler, större hål. Detta koncept kallas “dejting” och är en etablerad källa till såväl tragikomiska anekdoter som distraktion från mer konstruktiva passioner. Här presenteras därför en nätt samling visdomar för alla lokala ensamma singlar i Lund, riktad till (men inte exklusiv för) novischer!

PS: Jag menade ditt själsliga hål. Hur går nåt annat ens ihop? Väx upp.

5 tips för ett lyckat dejtande

1. En förfärlig dejt måste inte vara förgäves. Börja redan nu fundera på hur du kan inkorporera upplevelsen i din anekdotportfolio inför framtida förfester.

2. Ta det vidare? Välj givetvis din dejts lägenhet. Det är lättare att smita iväg än att jaga iväg, och en walk of shame förbi domkyrkan är en karaktärsdanande start på morgonen.

3. Förebygg krystade ad hoc-ursäkter för att dra tidigt från en dålig dejt: Inled med premissen att du har ett gruppmöte om nån timme, så blir din sorti ingen personlig diss. Går dejten bra, blir mötet “inställt”. (Möten blir tyvärr sällan inställda.)

4. Bland lundastudenter anses den obrydda stilen mest attraktiv. Stryk därför till några extra veck på Ralph Lauren-skjortan, och lägg en extra timme på sminket för att få till den där perfekt osminkade looken.

5. “Vad pluggar du” är en klassisk inledning – till ett ömsesidigt tristesslimbo. Skapa något gemensamt i nuet istället: Internskämt om Infernos hipstriga bartender, trashtalk om utställningen på Ariman. Garanterat roligare startpunkt.

Illustration: Anna Hasslöf

Här kan du hitta ”kärlek”

Nationsklubb: För dig som vill se snabba resultat. OBS: Om du är över 23 är nationer en förvisso tekniskt sett laglig plattform för raggning, men vill du verkligen vara den?

Klassen: I denna sköna nya värld är lite inbördes kopulerande ett helt konventionellt sätt att skaffa vänner!

Tinder: Sålla fram/bort läkarstudenter, eller tillåt dig en nervkittlande glimt av arbetarklassen – helt inkognito!* Myt: Många påstår i bion att de gör sig bäst i verkligheten. En logisk omöjlighet, då ingen gör sig bäst i verkligheten.

* Sanning med modifikation då alla i Lund har minst tre gemensamma vänner med alla andra i Lund