De blir Lundagårds nya redaktörer

- in Nyheter

I kväll valde Lunds studentkårer Vera Svahn, Elmer Rikner och Isak Aho Nyman till redaktörer för Tidningen Lundagård under verksamhetsåren 2023–2025.

Från 1 juli får Sveriges äldsta studenttidning tre nya redaktörer. 

Redaktör för tidningen och ansvarig utgivare blir Elmer Rikner, tidigare reporter på Sveriges Radio och Aftonbladet, samt teologistudent vid Lunds universitet. Elmer har varit medarbetare på Lundagård sedan 2022 och bland annat rapporterat om upplösningen av institutionen för astronomi och teoretisk fysik på Lunds universitet.

– Det ska bli fantastiskt roligt att arbeta med alla medarbetare och göra roliga och viktiga tidningsnummer. Jag ser också fram emot att arbeta i denna redaktörstrio, säger Elmer Rikner. 

Biträdande tidningsredaktör blir Isak Aho Nyman, som tagit en masterexamen i kognitionsvetenskap vid Lunds universitet. Under det senaste läsåret har han gått skrivarlinjen på Skurups folkhögskola, och har varit medredaktör för programmets antologi. Isak har fotograferat för Lundagård sedan 2021 och har även skrivit kulturreportage om långsam kultur samt gjort flertalet recensioner

– Det ska bli superroligt att rent konkret sätta ihop varje nummer varje månad och arbeta med den här toppengruppen. Det ska även bli roligt att få in massa nya skribenter, säger Isak Aho Nyman

Webbredaktör blir Vera Svahn, som studerar sociologi vid Lunds universitet och är nyss hemkommen från en utbytestermin i Glasgow. Vera har varit medarbetare på Lundagård sedan 2022 och har bland annat skrivit reportage om studenter som aktiesparar samt varit utbyteskrönikör för tidningen under hennes termin i Skottland. 

– Jag ser fram emot att jobba med Lunds härligaste människor. Det finns riktigt kreativa människor på Lundagård, och det kommer bli väldigt roligt att arbeta med dem. Och att få förvalta vår fina, anrika tidning, och göra den ännu bättre, säger Vera Svahn.