Härligt go i igloo

- in Studentliv
@Tor Gasslander

Det började som en lek i snön. Men utrustade med soffa, bibliotek, julgran och massor med glass ska två lundastudenter bo tio dagar i sin hembyggda igloo. Och kanske kan det rent av bli ett inlägg i bostadsdebatten.

Inne i igloon på Michael Hansens kollegium är det ungefär två plusgrader. I en soffa, som upptar ungefär hälften av igloons golvyta och utegör en lika stor andel av möblemanget (det andra är ett liggunderlägg) sitter skaparna Rik Nauta och Aleksis Pirinen och äter glass med varsinn sked.

– Det började som en kul grej. Det kom så mycket snö så vi tänker att vi bygger en igloo, berättar Rik Nauta.

Både projektet och snögrotttan växte dock fortare än de båda räknat med och när Lundagård träffar de båda på tisdagskvällen gör de sig redo för sin andra natt i kylan. Det är dock inte utmaningen i att sova ute som är den stora behållningen.

– Vi vill att det ska vara lite som en studio, att folk kommer in och sätter sig och snackar lite. Kanske sprider vi lite julstämmning, säger Aleksis Pirinen.

Förhoppningen är att man någon gång under de drygt tio dagar de båda ska bo i igloon få dit en lokal politiker för att tala om bostadsbristen.

– Det hade varit perfekt.

De avbryts av att ytterligare en ung student ålar genom igloons öppning.

– Det här stället förtjänar ett bibliotek, så jag tog med lite böcker säger han och lämnar en hög innan han försvinner ut igen.

– Det kan inte bli så mycket mer nu, vi har inte plats säger Aleksis Pirinen och pekar på den lilla julgranen som nästan smält ihop med igloons vägg.

– Det är redan tre personer till som vill sova här, så vi blir kanske tvungna att bygga ut fortsätter Rik Nauta och så skrattar de båda två nästan helt avfärdande.

Följ facebookuppdateringarna från igloon här!