Nollningen drar igång i ösregn

- in Novisch, Studentliv

Det är mulet, det regnar och det är blött. Men stämningen är inte grå i Lundagård. Parken är fylld med studenter utklädda till allt ifrån superhjältar till olympiska mästare. I dag drar nämligen nollningen igång.

Under måndagseftermiddagen har Lundaekonomerna invaderat Lundagårdsparken och det spelas musik, leks och dansas för fullt. Faddrarna verkar göra sitt yttersta för att hålla stämningen på topp trots ösregn och bland de nya studenterna syns inte många sura miner.

Foto: Alexander Edthofer

De kommande veckorna kommer Lunds gator och torg fyllas med nya studenter som springer omkring utklädda, sjungandes, dansandes, lekandes olika lekar. Bland ekonomstudenterna i Lundagård verkar energinivån än så länge vara hög. Men det är många dagar, för vissa veckor, kvar av nollningsperioden.

Foto: Alexander Edthofer