Kvantitativt vs. kvalitativt.

- in Novischbloggen

Jag insåg precis att fast jag lovade och svor över att jag inte skulle skriva några mindre noveller i denna blogg, så har jag ändå gjort det. Jag har ju så mycket bra att berätta! Dock måste jag lära mig att kvantitativt inte alltid är kvalitativt. Men, givetvis enligt min mening är mina inlägg bådeock. Hej hybris! Okej, så en liten uppdatering följt av en kort topp-5-lista på favorit saker på universitetet.

Igår: Tentadags! Hade sovit 3 timmar. Gled igenom MC-frågorna (multiple-choice), fick däremot hjärntorka på essäfrågan och diskuterade Marxs, Durkheims och Goffmans teorier och hade Förintelsen som underlag för min diskussion. Verkligen? Vem väljer Förintelsen som sitt första underlag för diskussion på sin första essäfråga.  Jo, jag. Jag skrattar gott bara jag tänker på det. Det måste ha gått rakt åt skogen. Nåja, jag är lika glad för det jag. Gör om och gör bättre.

Idag: Första dagen på delkurs 2. Temat är Metod. Tyckte introduktionen var intressant och känner att jag kan greppa det. Kul grej, ska läsa om kvalitativa och kvantitativa metoder. Ja, min humor är inte på den högsta nivån idag. Har iallafall dock förstått att metodologi inte alltid är det lättaste.  Om du frågar mig, är inställning allt. Jag anser väl mest att stressa och ha ångest över saker och ting är aldrig riktigt värt det (fast jag gör det överdrivet mycket). Det är för det första väldigt kontraproduktivt och för det andra så är det oschysst mot en själv, så sluta.

Topp 5 på Lunds Universitet

1. Kunskapen – du kommer aldrig att se på världen på samma sätt igen.

2. Människorna – motiverade, öppa och tänkande varelser som alltid är villiga till att dela med sig av sina tankar.

3. Mijön – Ja, världens vackraste campus skulle jag vilja säga. (Har jag nämnt att det finns ens borg?)

4. Friheten – du är där av eget val och det är du som väljer om du ska gå på föreläsningarna (2 timmar om dagen). Inte en själ kollar om du är där eller inte. Däremot BÖR man för sin egen skull inbefinna sig på dessa då de kan ge en så otroligt mycket.

5. Möjligheterna – universitetet och universitetsvärlden är så stor att ens möjligheter, inom vartenda kategori i livet man kan tänka sig, ökar otroligt mycket.

I love it!

T.

Ps. ny tygpåse!