Tentapeppa med vovven

- in Internationellt, Studentliv

Koppla bort tentaångesten genom att borra ner ansiktet i en mjuk hundpäls, i Kanada har de tillfredsställt behoven. Det och mer i det senaste från den globala universitetsvärlden.

 

 

Kanadensiska studenter varvar ner tillsammans med hundar

Ett universitet i Halifax erbjuder sina studenter ett speciellt rum att koppla av i under tentatider. Det som gör rummet extra speciellt är att det är fyllt med gulliga hundar. Universitet lånar in terapeutiska hundar, som vanligtvis används på äldreboenden och sjukhus, under en period på tre dagar.

– Det fyller ett behov som många har just nu, när studenterna är superstressade, säger Gavin Jardine, student och initiativtagare till National Post.

University of Iowa förhör sig om studenters sexuella läggning

Nyhetsbyrån Reuters rapporterar att University of Iowa blir den första allmänna akademiska institutionen i USA som frågar blivande studenter om deras sexuella läggning under ansökningsprocessen. Frågan förekommer på höstterminens ansökningsblanketter men är inte obligatorisk att svara på. Det tvistas ifall beslutet bidrar till ett mer inkluderande klimat, eller om det inkräktar för mycket på den personliga integriteten.

– Det har varit på gång länge, både ur ett politisk- och socialt perspektiv, säger Georgina Dodge, på University of Iowa.

Höghastighetsinternet till afrikanska universitet

Ett nytt internetnätverk med hög hastighet har startats för att koppla ihop akademiker och forskare i södra och östra Afrika med varandra, samt även med jämlikar i Europa. Nätverket heter UbuntuNet och lanserades nyligen under en konferens i Tanzania. När nätverket utökas kommer det även att omfatta fler afrikanska länder än de södra och östra regionerna, skriver University World News.

 

  • Är du på utbytestermin? Tipsa om vad som händer på ditt universitet.
  • 
Varje vecka publiceras en internationell utblick på Lundagard.se